For better or worse

For better or worse
Je hoort net dat jullie samen een kindje krijgen, vreugde alom natuurlijk! Maar wat houdt de ontwikkeling van de zwangerschap in voor jou als partner? Hoe zal dit zich gaan voltrekken voor jouw partner? For better or worse.
De eerste drie maanden kan het zijn dat je partner last heeft van ochtendmisselijkheid, ook de hormonen gaan opspelen en kan ze humeurig uit de hoek komen. Doe als aanstaande vader je best en steek een extra handje toe, laat haar wat vaker uitrusten en… een ontbijtje op bed doet wonderen.

For better or worseDaarna zal haar situatie zich gestabiliseerd hebben en is het tijd om samen leuke dingen te gaan doen. Ze ziet er fantastisch uit en je dient dat ook gewoon tegen haar te zeggen, beter teveel dan te weinig. Samen ga je naar de prenatale cursus, de vroedvrouw en wanneer er een echo gemaakt moet worden dien je beslist mee te gaan, laat je niet afschepen en neem een dag vrij, het is werkelijk een wonder jullie kindje al vanbinnen te zien.

Natuurlijke dien je al wat voorbereidende lectuur te lezen en begin je met de babykamer. Ook kunnen jullie alvast een buggy, een autozitje en een bedje gaan uitzoeken.

De laatste drie maanden van de zwangerschap zul je nog meer daar moeten zijn voor je partner. Haar buik wordt almaar groter, ze zal zich vaker moe en log voelen, ze voelt pijn overal, weet niet hoe ze moet liggen in bed en noem maar op…
Probeer haar zoveel mogelijk in de watten te leggen, maak een lekker warm bad voor haar klaar, kook eens wat vaker en doe de boodschappen alsof je die elke dag al gedaan hebt. Laat haar ook weten dat je er voor haar zult zijn wanneer het zo ver is en zorg dat alles goed voorbereid is op de grote dag.

Natuurlijk is er een datum vastgesteld voor de mogelijke geboorte van jullie kindje maar dat kan wel eens anders lopen. Vanaf week 38 tijdens de zwangerschap is het mogelijk dat jullie baby geboren gaat worden maar ook een twee weken na de uitgerekende datum kan het nog voorkomen. Je partner zal stilaan nerveuzer worden, zeker als het jullie eerste kindje is, omdat de bevalling echt gaat naderen, stel haar op alle fronten gerust.

Maak niet de fout om op zakenreis te gaan, een doorzakavond met je vrienden te houden of je telefoon niet altijd en overal bij je te hebben. Stel je eens voor wanneer jij de baby ter wereld zou moeten brengen… knuffel haar maar stevig en zorg dat alle noodzakelijke voorbereidingen getroffen zijn.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT