Je partner wil een kind, maar jij (nog) niet

partner wil een kind
Je partner wil een kind, maar jij (nog) niet. In het ideale geval zijn zowel jij als je partner op hetzelfde moment aan een kind toe. Maar in de praktijk gaat het weleens anders. Want het kan zijn dat je partner graag een gezin wil, terwijl jij daar (nog) niet aan wilt denken.

Nog even wachten
Het kan natuurlijk goed zijn dat je tezijnertijd wel graag vader wilt worden, maar er alleen nú nog niet aan toe bent.
Misschien heb je het gevoel dat je met een kind teveel van je vrijheid moet inleveren of wil je de verantwoordelijkheid nog even niet aan. Ook kan het goed zijn dat je je eerst nog een poosje op je carrière wilt storten.

partner wil een kindOf dat het nog niet aan een kind toe zijn te maken heeft met negatieve ervaringen in je jeugd. Het kan zinvol zijn om te achterhalen wat bij jou precies de reden is. Soms zijn er praktische oplossingen te bedenken.

Wil jij je bijvoorbeeld op je carrière blijven storten, dan zou je partner een poosje minder kunnen gaan werken. Heeft het te maken met negatieve ervaringen in je jeugd, dan bieden gesprekken met een gezins- of familietherapeut vaak uitkomst. En ben je bang je vrijheid te moeten inleveren?
Bedenk dan dat je met een baby weliswaar iets minder bewegingsvrijheid hebt, maar je nog gewoon door kunt blijven gaan met weekendjes weg of feestjes. Je zult dan alleen iets moeten regelen.

Praat erover
Wat de reden bij jou ook is, als je écht geen kind wilt, of nu in ieder geval nog niet, dan is dat jóuw beslissing en zal je partner daarvoor respect moeten opbrengen. Het krijgen van een kind is te belangrijk om er lichtvaardig over te denken.

En je partner kan zéker niet van je verwachten dat je zwanger wordt uitsluitend om hem een plezier te doen. Aan de andere kant mag hij van jou verwachten dat je ook begrip hebt voor zijn standpunt. Door er samen goed over te praten, hoeft het geen probleem te worden dat tussen jullie in komt te staan.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT