Babyfotografie: leg de herinneringen aan je kindje vast

Een kindje krijgen is het mooiste wat er is, maar kleine kindjes worden snel groot. Je wil natuurlijk zoveel mogelijk herinneringen bewaren van deze periode, en wat is er dan leuker dan een mooie fotoreportage van je baby?

Je kunt elk type camera gebruiken om prachtige foto’s te maken. Het is belangrijk om te experimenteren met de camera. Kies een een andere ooghoogte, maak close-ups van je baby’s voetjes of handjes. Je kunt ook eens een portret maken. Doe wat je wil en maak plezier. Na het fotograferen kun je al deze prachtige foto’s verzamelen door een album te maken. Je kunt dit zelf maken of online. Wil jij graag de mooiste foto’s van je kleine spruit vastlegggen. Wij geven je enkele tips.

Gebruik een statief

Het is altijd leuk om foto’s met je baby te hebben. Daarom kun je gebruik maken van een statief. Je kunt je camera op zelfontspanner zetten met een timer van 10 seconden. Maak eerst enkele proefopnamen om te zien of het licht en de positie goed is. Als je partner en jij samen foto’s maken kun je ook afwisselen. Een statief is ook handig om meerdere foto’s te maken in dezelfde positie of om snel een armpje of beentje te verleggen.

Betrek het gezin

Een leuk idee is om de zusjes en broertjes te betrekken. Familiefoto’s met heel het gezin zijn ook prachtig en mogelijk met de tip hierboven. Alhoewel de baby net geboren is, zijn er meestal duidelijke overeenkomsten tussen ouders en zussen of broers.

Gebruik daglicht

Zonlicht of natuurlijk licht is altijd het beste licht. Dit zorgt voor een zacht en natuurlijk effect. Grote studiolichten kunnen de baby afschrikken of wakker houden. Probeer ook de flits te vermijden. Gebruik een reflectorscherm om het licht van buiten te laten weerkaatsen. Werk in de buurt van een groot raam of maak een opstelling met enkel daglicht lampen.

Kies de juiste tijd van de dag

Een babyshoot kun je beste doen als je baby ontspannen is. Probeer deze ontspannen moment te kiezen. Bijvoorbeeld wanneer je baby net heeft gegeten of na het ochtenddutje. Als je baby rustig is en slaapt zal dit zorgen voor een sereen beeld.
Zorg ervoor dat de ruimte lekker warm is zo zal je baby op zijn gemak kunnen liggen.

Maak gebruik van apps

Na het fotograferen kun je je foto’s bewerken in gratis apps en programma’s.Kleine aanpassingen zoals in zwart-wit omzetten kan al een heel andere sfeer geven.

Wacht niet te lang

Hoe jonger de baby, hoe makkelijker deze een vaste slaap gaat hebben. Als de baby vast slaapt zal het makkelijker zijn om te werken. Daarbij is het voor de ouders heel leuk om herinneringen te hebben van hun oh zo jonge baby. Vanaf dan zullen ze hun kind elke dag zien veranderen.

De set-up

Kies op voorhand leuke set-up zoals een mooi tapijt zijn, een deken, (kaas)doek of een schapenvacht. Je kunt je baby ook op een bank of bed neer leggen maar let dan goed op de veiligheid van je kindje. Het makkelijkste is om met twee te werken. 1 iemand let op de baby terwijl de andere foto’s neemt.

Kleding van de baby

Je kunt zelf kiezen welke kledij je je baby aangeeft. Je kunt ook kiezen voor een doek waar je hem of haar kunt in wikkelen. Accesoires zoals mutjes of haarbanden zijn ook heel schattig. Tijdens de sessie kun je attributen zoals knuffels, kistjes of bloempotten gebruiken. Hou de ruimte altijd op een goede temperatuur zodat de baby niet te warm maar ook niet te koud heeft.

Zoek inspiratie

Weet je niet zo goed welke foto’s je moet nemen. Zoek even “babyshoot” op Pinterest. Je zal meteen honderd leuke ideetjes hebben. Je kunt je baby in allerlei poses leggen, maar let er op dat het comfortabel voor de baby blijft.

Laat de baby plezier maken

Is je kindje al wat ouder? Laat hem of haar dan zijn gangetje gaan. Leg de momenten waar hij of zij gek doet vast door momentopnames te maken. Speel ook met de peuter vanachter je camera door gekke bekken te trekken of “kiekeboe” te spelen. Wil je samen op een leuke foto kietel dan je kleine spruit voor een lachebekjes foto.

Nu je alle tips weet kun je aan de slag. Neem de camera en je baby en maak herinneringen die je je hele leven kunt bijhouden!

 

2 Comments

  1. Pingback: Goede werk – privé balans | Goede werk – privé balans - papaworden.be | voor aanstaande en jonge vaders

  2. Pingback: De eerste weken als papa - papaworden.be | voor aanstaande en jonge vaders

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT