Tien interieurtips voor een hippe kinderkamer

De meeste ouders willen dat hun kind in een knusse kamer kan spelen en slapen. Maar hoe zorg je ervoor dat de ruimte het favoriete plekje wordt van zoon- of dochterlief? Wij vroegen aan Jolien Kadijk van Kinderkamerstylist.nl waarmee ouders allemaal rekening moeten houden bij de inrichting.

Als je voor het eerst een babykamer gaat inrichten dan zijn er best wel veel dingen waaraan je moet denken. We helpen je met tien interieurtips voor een hippe kinderkamer.

Tien interieurtips voor een hippe kinderkamer

 1. Voor wie richt je de kamer in? Een babykamer kan je volledig naar je eigen wensen decoreren, maar een kamer voor oudere kinderen niet. Vraag aan je spruit hoe de ideale kamer eruit ziet en baseer je op deze suggesties.
 2. Plaats het wiegje of bed niet voor het raam, zo voorkom je geluidshinder en tocht. Let er bovendien op dat de kamer goed verduisterd kan worden.
 3. Investeer in veiligheid. Denk aan goede raambeveiligers, kindvriendelijke stopcontacten en verf op waterbasis.
 4. Kies bij voorkeur een houten ondergrond. Deze geeft de kamer een warme uitstraling en is makkelijk schoon te maken. De kamer wordt nog gezelliger als je een tapijt op de grond legt. Het is een goed idee om de kleuren van het vloerkleed terug te laten komen in de meubels of op de muren.
 5. Creëer rust en tijdloosheid door de muren in warme, neutrale kleuren te schilderen. Om een dynamisch effect te bekomen, kan je één muur bijvoorbeeld in een azuurgroene tint verven. Gebruik vervolgens lichtere schakeringen voor de andere muren. Kies niet voor extreme tinten zoals grasgroen of zuurstokroze. Deze kleuren raken jij en je kind snel beu en scheppen een onrustige sfeer.Tien interieurtips voor een hippe kinderkamer
 6. Behang en muurstickers zijn de sfeermakers bij uitstek. Heb je geen rechte muren? Dan kan je een MDF-plaat onder de sticker bevestigen. Verf deze in dezelfde kleur als de muur of in een contrastkleur. Je kan een MDF-plaat ook in een bepaalde vorm (boom, dier of huis) zagen, ze behangen met hip papier en daarna aan de muur hangen.
 7. Opteer voor een centrale lamp met dimmer, deze is uiterst handig als je ’s nachts even naar je slapende kindje wil gaan kijken. Zorg bij voorkeur ook voor één of meerdere richtbare spots voor als je je spruit een verhaaltje wil voorlezen.
 8. Kies voor gepast speelgoed. In de babykamer horen knuffels absoluut thuis. Oudere kinderen zijn dan weer in de wolken met een speelhoekje, inclusief een tafeltje en bijhorende stoeltjes. Verkleedkoffers zijn ook heel spannend – hun inhoud stimuleert de fantasie van je kind. Met een aantal vrolijke kussentjes wordt de koffer in een mum van tijd een knusse zitbank. Extra tip: af en toe een stuk speelgoed omruilen houdt de kinderkamer interessant.
 9. De meeste meubelen voor de kinderkamer kan je in setjes kopen. Maar voor een meer unieke uitstraling zoek je de meubelen beter zelf bij elkaar, en maak je bijvoorbeeld een hippe combinatie van nieuwe en brocante stukken. Als je bepaalde meubelen opnieuw wil verven, denk er dan aan om verf op waterbasis te gebruiken.
 10. Onthoud dat een kinderkamer heus niet perfect hoeft te zijn. Grappige accenten en bijzondere vondsten geven de ruimte een eigen sfeer en bieden zoon- of dochterlief de ruimte om creatief te zijn. Schuif eventueel enkele plastieken dozen onder het bed waarin je klein speelgoed snel kan opbergen.
En wacht niet te lang met het inrichten van de babykamer!

1 Comment

 1. Pingback: Een veilig huis - Mama en Meer

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT